Tekstschrijver Johan

Zakelijk bloggen: 5 redenen waarom je nu start

Zakelijk bloggen: 5 redenen waarom je nu start

Zakelijk bloggen klinkt een tikkeltje saai, maar werkt in de praktijk uitstekend om als ondernemer je naamsbekendheid te vergroten. Een blogpagina op je site heeft absoluut meerwaarde en hier vertel ik je graag meer over. Ik geef je daarom 5 redenen waarom het starten en bijhouden van een blog interessant is voor jouw bedrijf.

Je trekt meer bezoekers naar je site

Met zakelijk bloggen trek je meer bezoekers naar je site. Zeker als je blog interessant is voor je doelgroep. In je zakelijke blog schrijf je daarom over zaken waarmee jij je als ondernemer bezig houdt. Stel dat je sieraden ontwerpt, dan schrijf je bijvoorbeeld over de laatste trends, hoe je sieraden draagt of iets over de herkomst van sieraden. Hoe unieker je content, hoe hoger je scoort in de zoekmachineresultaten.

Je verbetert je online reputatie

Internet is een interessante informatiebron voor je doelgroep. Er wordt bijvoorbeeld gezocht naar wie je bent als ondernemer, wat jouw toegevoegde waarde is én hoe je verhaal eruit ziet. Natuurlijk investeer je maar al te graag in jouw bedrijfsverhaal. Zakelijk bloggen kan daar zeker aan bijdragen, want je kan het op allerlei manieren inzetten om jouw boodschap onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Bovendien is een blogartikel gemakkelijk deelbaar via social media.

Je website wordt beter vindbaar in Google

Hoe meer mensen er op je website komen, hoe groter de kans dat je conversie stijgt. Dit betekent dat je doelgroep sneller geneigd is om tot actie over te gaan. Unieke en relevante content wordt door Google gewaardeerd en dit zie je terug in de zoekresultaten. Dit maakt zakelijk bloggen interessant, zeker voor jou als ondernemer. Hoe interessanter je content is, hoe prominenter jouw plek in de Google-resultaten.

Je profileert je als expert

In jouw vakgebied of branche ben je expert, nietwaar? Een blogpagina is dan ook een perfect platform om jezelf te presenteren én je passie, kennis en ervaring te delen met je doelgroep. Ik weet als tekstschrijver hoe ik goede SEO-teksten kan schrijven voor websites en waar een zakelijke blog aan moet voldoen. Zoals je ziet, schrijf ik over allerhande onderwerpen die gerelateerd zijn aan dit onderwerp. Hiermee voorzie ik mijn doelgroep van interessante en bruikbare tips.

Je houdt een website levendig

Niets is zo saai als een website waarop nooit eens iets nieuws wordt geplaatst. Hier breng je verandering in door minimaal twee keer per maand een blogartikel te plaatsen. Dit doe je zelf óf je besteedt het uit aan een specialist. Bij Tekstschrijver Johan bied ik jou de keuze uit een abonnementsvorm tegen een aantrekkelijk woordtarief.

Tekstschrijver Johan inschakelen als je vaste blogexpert

Heb je geen tijd, ontbreekt het jou aan inspiratie of heb je weinig ervaring? Geeft helemaal niets. Tekstschrijver Johan is expert in het schrijven van blogartikelen en gaat graag voor je aan de slag. Ik schrijf dagelijks blogartikelen voor talloze opdrachtgevers. Ik verwelkom je daarom graag als nieuwe klant. Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave.